Doorgaan naar inhoud

ONS VERHAAL

Al sinds mijn 10e ben ik de ban van muziek. Het voordeel van 2 oudere broers te hebben. Als kind groeide ik op met de muziek van de jaren 70. Van Soul tot funk. Van de Rolling Stones tot pop muziek. Vooral het TV programma "Toppop" met Ad Visser was het wekelijkse hoogtepunt. En na het verzamelen van wat zakgeld het bezoek aan de muziekwinkel om een single te kopen. Snel volgde de pubertijd in de jaren 80. En zo ook de liefde voor The Cure en the Simple Minds. Maar ook Madonna en Michael Jackson. En mijn eerste LP van Iron Maiden.

Op jeugdfuiven begon ik mijn eerste ervaring op te doen als DJ. Toen nog enkel met vinyl, 2 platendraaiers en een mengpaneel. Mixen op de beat was quasi onmogelijk. Ook niet nodig. De tonen van Solsbury Hill en a Forest waren genoeg om de dansvloer vol te krijgen. Vrij kort erna was er de komst van de CD. De lancering van Brothers in Arms van the Dire Straits nu zonder krassen… Andere dragers namen stilaan de functie van vinyl over. Het DJ'en en de liefde voor muziek bleef bestaan maar de platen verhuisden stilaan naar de zolder.

Een paar jaar terug kocht ik terug een platendraaier. Technics SL1210, hetzelfde type waarmee ik begonnen ben als DJ. En zo kwamen mijn vinyl platen ook vanonder het stof. Ik kreeg terug de smaak van vinyl te pakken.

ZO ZOON...

Ook mijn zoon Arthur zit vol liefde voor muziek. Van het DJ'en op fuiven tot het maken van mixes. Hoewel hij niet is opgegroeid met vinyl, is hij er wel een grote fan van. Vanuit onze passie komt nu ook ons ondernemerschap naar boven.  En zo het ontstaan van Dear Vinyl..

Graag delen we onze selectie platen met gepassioneerde vinyl liefhebbers via onze webshop. Het aanbod bestaat voornamelijk uit muziek die we zelf graag horen, waar een verhaal achter zit of waarvan de hoes echt de moeite waard is. Zo zijn Pink Floyd, Led Zeppelin, Fleetwood Mac, The cure, The Dire Straits en The Simple Minds onmisbaar op deze site.